Украина остается приверженцем европейского курса

10.06.2003, 15:08

В рамках пребывания в Брюсселе Министр иностранных дел Украины Анатолий Зленко выступил на конференции Европейского политического центра "Расширенная Европа". (укр.)

Звертаючись до учасників форуму, глава зовнішньополітичного відомства України дав оцінку розробленої Європейської Комісією концепції розвитку взаємин розширеного ЄС зі своїми сусідами. За його словами, Україна не може не вітати намір Євросоюзу будувати конструктивні та взаємовигідні відносини з сусідніми країнами. Водночас, на переконання А. Зленка, нова форма співробітництва ЄС з Україною не повинна призвести до утворення нових розподільчих ліній на континенті. Як відзначив Міністр, Україна залишається відданою європейському курсу і продовжуватиме послідовно втілювати політичні, економічні та суспільні реформи з тим, щоб "бути достойною членства в ЄС".

Член Європейської Комісії з питань розширення Гюнтер Ферхойген, який також взяв участь у конференції, зі свого боку наголосив на важливості поглиблення співпраці Євросоюзу з Україною та підтвердив принцип "відкритих дверей" ЄС по відношенню до своїх сусідів.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також