Визит делегации Бюро национальной безопасности Польши в Украину

11.06.2003, 16:02

Вопросы украино-польского сотрудничества в рамках послевоенного восстановления Ирака в контексте участия Украины в стабилизационных силах планируют обсудить члены Консультационного комитета Президентов Украины и Республики Польша. (укр.)

11 червня в Україну з робочим візитом прибуває польська делегація на чолі із головою Бюро національної безпеки Республіки Польща Мареком Сівцем.

У Києві члени представницької польської делегації братимуть участь у засіданні Консультаційного комітету Президентів України і Республіки Польща. Під час засідання сторони планують обмінятися думками з приводу реалізації проекту європейського нафтотранспортного коридору та підписання міжурядової угоди щодо здійснення робіт по спорудженню ділянки нафтопроводу Броди-Плоцьк, а також наслідки для України вступу Польщі до ЄС та їх вплив на розвиток двосторонніх економічних відносин.

Очікується, що центральним питанням засідання Консультаційного комітету Президентів України і Республіки Польща буде обговорення питання україно-польського співробітництва в рамках повоєнної відбудови Іраку у контексті участі України у стабілізаційних силах. З доповіддю з цього питання виступить виконуючий обов'язки Державного секретаря Міністерства оборони України з питань міжнародного співробітництва генерал-полковник Віктор Банних та виконуючий обов'язки заступника Державного секретаря Міністерства закордонних справ України Ігор Харченко.

Серед інших питань, які передбачені порядком денним засідання Консультаційного комітету, зокрема, обговорення проблеми оптимізації пропускного режиму на пунктах перетину українсько-польського державного кордону з огляду на вступ Польщі до Європейського Союзу та про вшанування пам'яті загиблих під час подій 1918-1920 років та в роки Другої світової війни.

Консультаційний комітет Президентів України і Республіки Польща розпочав свою діяльність у 1993 році. До його компетенції входить вирішення загальних важливих стратегічних питань у сфері політики, безпеки, економіки тощо.

Засідання Комітету скликаються приблизно один раз на півроку. Попереднє засідання відбулося у польському місті Краків 26-27 вересня 2002 року. На ньому, зокрема, обговорювалися питання впливу на сферу двосторонніх політичних відносин подальшого розвитку співпраці між Україною і НАТО, а також щодо співпраці між Україною та Польщею у сфері боротьби з міжнародним тероризмом. Крім того, під час цього заходу відбувся обмін думками з питань європейської інтеграції, господарської співпраці та гуманітарної проблематики.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також