Состоялась встреча Министров финансов Украины и США

12.06.2003, 11:21

11 июня Вице-премьер-министр, Министр финансов Украины Николай Азаров встретился с заместителем Министра финансов США Ненси Ли. (укр.)

Микола Азаров зустрівся з Ненсі Лі для обміну думками з актуальних питань відносин з міжнародними фінансовими організаціями та підписання технічної угоди про надання допомоги українському Державному департаменту фінансового моніторингу.

В зустрічі також взяв участь Посол США в Україні Карлос Паскуаль.

Пані Лі відзначила, що на тлі сповільнення зростання провідних економік світу, зовсім небагато країн демонструють таке економічне зростання, як Україна. Стабільне зростання на рівні 7% притягує увагу інвесторів, і Україна, на думку заступника Міністра фінансів США, може дуже позитивно використати ситуацію. Необхідно, щоб інвестори отримали цілком певне уявлення про доходність вкладень в українську економіку і про ступінь захисту капіталів.

"Яскраве підтвердження цьому - надзвичайно вдале розміщення українських євробондів", - сказала Ненсі Лі.

Американський урядовець високо оцінила нещодавні зміни в податковому законодавстві України, а про податок на доходи громадян сказала, що "він багатьох приваблює".

"Дійсно, податкова реформа, про яку в нашій країні довго говорили, нинішнім Урядом зрушена з місця, - зазначив Микола Азаров. - Тепер ми починаємо реформування пенсійної системи, заміну податкових пільг адресною допомогою і підтримкою."

Щодо співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями, Микола Азаров заявив, що всі принципові питання з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком вирішено. Ті, що залишилися, не впливають на макроекономічну стабільність в Україні, що є базовою умвою співробітництва.

"Сьогодні у нас настільки міцна фінансова позиція, що ми взагалі можемо не вдаватися до запозичень, - стверджує Микола Азаров. - Ми взагалі могли б відмовитись від запозичень у МВФ і СБ. Проте, ми принципово і конструктивно продовжуємо лінію на співпрацю з цими впливовими організаціями, оскільки кардинальні системні зміни в нашій економіці - це не тільки бачення Фонду і Банку, а насамперед - політика уряду України."
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також