Готовятся к подписанию двусторонние украино-сирийских документы

03.06.2003, 18:08

С 3 по 5 июня в Киеве проходит первое заседание Международной украино-сирийской комиссии по вопросам торгово-экономического сотрудничества. (укр.)

Українську частину Комісії очолює Віце-прем'єр-міністр Віталій Гайдук, сирійську - Віце-прем'єр-міністр з економічних питань Мухаммед Хусейн.

Засідання Комісії проводиться на виконання домовленостей, досягнутих в ході офіційного візиту Президента України Л. Д. Кучми до Сирії 20-22 квітня 2002 р. та його переговорів з Президентом Сирії Башаром Асадом.

Зустрічі, проведені минулого року в Дамаску на найвищому рівні, засвідчили прагнення сторін до подальшого нарощування торговельно-економічної співпраці, надання їй довгострокового характеру, ефективного використання економічного і науково-технічного потенціалу двох країн.

Результатом обопільних зусиль сторін до поглиблення співробітництва є постійне зростання двостороннього товарообігу, який у 2002 році сягнув $235,2 млн. і $71 млн. - у першому кварталі поточного року.

Робота Комісії відбуватиметься в рамках чотирьох робочих груп, де обговорюватимуться питання двосторонньої взаємодії.

Відбудуться зустрічі сирійської делегації з вищим керівництвом України та керівниками низки галузевих міністерств і відомств.

Важливою подією в рамках першого засідання Комісії стане проведення україно-сирійського бізнес-форуму, для участі в якому з Сирії прибула велика група керівників місцевих підприємств, провідних бізнесменів.

Очікується, що в ході роботи першого засідання будуть опрацьовані і підписні двосторонні міжурядові і міжвідомчі документи, зокрема, угоди про співробітництво у сфері охорони здоров'я, туризму, фізичної культури і спорту, а також угода про створення україно-сирійської Ділової ради. Сторони також узгодять низку інших двосторонніх угод, які мають закласти належну договірно-правову базу для подальшого поглиблення співробітництва.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також