Инженерные войска Украины, России и Беларуси учатся взаимодействовать

15.07.2003, 11:45

Подразделения инженерных войск вооруженных сил Украины, России и Беларуси принимают участие в совместном сборе, который проходит в Московской области. (укр.)

9 липня у місті Ніколо-Урюпіно (Московська область, Російська Федерація) розпочався спільний збір підрозділів інженерних військ збройних сил трьох сусідніх країн - України, Російської Федерації і Республіки Білорусь.

Основна мета проведення заходу полягає у налагоджені взаємодії між військовими інженерними підрозділами трьох країн для підготовки до спільних дій.

В ході проведення збору військові інженери України, Росії і Білорусі обмінюються професійним досвідом, проводять спільні заняття із спеціальної, фахової, тактичної та вогневої підготовок, а також змагаються у будівництві мостів і обладнанні мостових переходів за допомогою спеціальної інженерної техніки та проробленні проходів у мінних полях.

Інженерні війська Збройних Сил України на цьому заході буде представлено збірним підрозділом фахівців Військового інженерного інституту при Подільській державній аграрно-технічній академії (м. Кам'янець-Подільськ), а очолюватиме українську військову делегацію начальник інженерних військ ЗС України полковник Вадим Ковальський.

Спільний збір підрозділів інженерних військ Збройних Сил України, Російської Федерації і Республіки Білорусь триватиме до 18 липня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також