В Севастополе завершили свою работу эксперты НАТО

26.07.2003, 12:46

Предложения по структуре изменений Главного командования Военно-Морских Сил Украины были утверждены в ходе работы в Украине экспертов Верховного Главного Командования Объединенных Вооруженных Сил НАТО на Атлантике. (укр.)

У Севастополі завершила свою роботу група експертів Верховного Головного Командування Об'єднаних Збройних Сил НАТО на Атлантиці на чолі з начальником відділення військово-політичних питань стратегічного командування НАТО з питань трансформації капітаном 1 рангу Томасом Ернстом.

В ході візиту експерти НАТО разом з українськими військовими моряками розглянули питання організації органів управління та тилового забезпечення Військово-Морських Сил ЗС України за стандартами Північноатлантичного Альянсу.

У результаті спільної роботи сторони затвердили документ "На шляху до НАТО. Принципи побудови і запропонована структура Головного командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України". Цей документ містить у собі пропозиції щодо структурних змін Головного командування українського флоту, створення системи логістики (тилового забезпечення), а також пілотний проект "Стратегічна команда управління". Також, експерти запропонували розглянути оптимізований кількісний та якісний склад Головного командування ВМС України, а також функціональні обов'язки окремих його підрозділів.

Варто зазначити, що затверджений документ є продовженням минулорічної спільної роботи українських та натівських експертів, коли було прийнято документ "На шляху до НАТО: головне завдання і структура Військово-Морських Сил Збройних Сил України". У попередньому документі було запропоновано перспективну організаційну структуру українського флоту відповідно до стандартів НАТО і опис його поточних бойових можливостей.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також