Начались украино-российские переговоры по ликвидации ядерных боезапасов

24.07.2003, 11:44

В Москве начались украино-российские переговоры по вопросам выполнения двусторонних Соглашений по ликвидации ядерных боезапасов. (укр.)

У столиці Російської Федерації Москві розпочалися україно-російські переговори з питань виконання двосторонніх Угод щодо ліквідації ядерних боєприпасів.

Основна мета проведення переговорів полягає у підбитті підсумків виконання Угоди "Про порядок переміщення ядерних боєприпасів з території України на центральні передзаводські бази Російської Федерації з метою їх розукомплектування та знищення" у зв'язку із завершенням процесу ліквідації ядерних боєприпасів, вивезених з території нашої держави.

Українську делегацію на двосторонніх переговорах, які триватимуть до 26 липня, очолює начальник відділу Управління верифікації Генерального штабу Збройних Сил України полковник Віктор Таран.

У 2001 році завершено процес спостереження за розукомплектуванням та знищенням тактичних ядерних боєприпасів, які було вивезено з території України до Російської Федерації. Контроль за ліквідацією здійснювався на підприємствах Міністерства Російської Федерації з атомної енергії.

Таким чином, завершено виконання заходів передбачених Постановою Верховної Ради України N3624-XII від 18.11.1993 "Про ратифікацію Договору між СРСР і США про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь, підписаного у Москві 31 липня 1991 року, і протоколу до нього, підписаного у Лісабоні від імені України 23 травня 1992 року".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також