Украинские моряки отпраздновали День Военно-Морского флота РФ

28.07.2003, 12:10

Украинские военные моряки приняли участие в праздновании Дня Военно-Морского флота Российской Федерации. (укр.)

З нагоди Дня ВМФ Російської Федерації Головнокомандувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірал Ігор Князь надіслав вітальну телеграму на ім'я командувача Чорноморським флотом Російської Федерації віце-адмірала Володимира Масоріна.

В ній зокрема, зазначається: "У наших флотів єдині джерела і славні морські традиції. Впевнений, що і надалі між нашими братерськими народами, військовими моряками України і Росії буде розвиватися взаємовигідне співробітництво, рівноправне партнерство, дружба і взаємовиручка".

27 липня українські військові моряки вже традиційно взяли участь у святкуванні Дня Військово-Морського Флоту Російської Федерації. Зокрема, в окремих епізодах морського параду і водно-спортивного свята брали участь фрегат "Гетьман Сагайдачний", корвети "Вінниця" і "Луцьк", корабель спеціального призначення "Славутич", ракетні катери "Каховка" і "Прилуки", артилерійський катер "Скадовськ", морські тральщики "Жовті води" і "Черкаси", середній десантний корабель "Кіровоград" та інші.

Загалом до святкових заходів були залучені: від ВМС Збройних Сил України - 9 бойових кораблів, 3 катера, 8 плавзасобів і близько тисячі військовослужбовців, від Чорноморського флоту Російської Федерації - 20 бойових кораблів, 4 катера, 16 плавзасобів і 9 БТР-80. У святі також брали участь кораблі морської охорони Прикордонних військ України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також