Правительство подводит итоги первого полугодия

17.07.2003, 12:11

16 июля Премьер-министр Украины Виктор Янукович провел заседание Кабинета Министров, на котором были подведены итоги работы в первом полугодии 2003 года. (укр.)

Оцінюючи результати роботи економіки України за шість місяців нинішнього року, В. Янукович зазначив, що в усiх напрямах уряд виконує свої завдання. Прем'єр-міністр наголосив на тому, що за підсумками першого півріччя обсяг ВВП зрiс на 7,5%, обсяг промислового виробництва збiльшився на 12,5%, реальний рiвень життя населення зрiс бiльш нiж на 7%, реальна заробітна плата - бiльш нiж на 15%". За словами глави уряду, порiвняно з аналогiчним перiодом минулого року внески населення в банках збiльшилися в 1,5 разу.

В. Янукович також зауважив, що "вiдчувається iнвестицiйна активнiсть". "Обсяги залучення iнвестицiй, їх темпи зросли у 2,5 разу порiвняно з аналогiчним перiодом минулого року", - зазначив Прем'єр-міністр.

Водночас, на думку глави уряду, існує ще багато питань, для вирішення яких Кабінету Міністрів потрібно працювати разом із місцевими органами влади і керівниками підприємств різних галузей.

За словами Прем'єр-міністра, серед питань, які потребують на сьогодні невідкладного вирішення, найбільш гострим для суспільства залишається ситуація в агропромисловому комплексі, пов'язана, насамперед, з штучним створенням дефіциту продовольства та безпідставного підвищення цін.

В. Янукович повідомив, що нині в регіонах працюють спеціально створені урядові групи, до складу яких входять представники правоохоронних органів, які ретельно вивчають це питання.

Глава уряду наголосив на тому, що "головною метою роботи уряду у цьому напрямі було створення системи, яка в перспективi нiколи не дозволить створити складнi умови для держави, зокрема, пiдвищення цiн".

Прем'єр-мiнiстр заявив, що вiдповiдальнiсть за загострення ситуацiї на продовольчому ринку країни нестимуть конкретнi посадовi особи, якi створили умови для штучного пiдвищення цiн.

На засіданні уряду схвалено близько 100 нормативно-правових актів соціально-економічного спрямування, зокрема, законопроект "Про державну соціальну допомогу непрацездатним особам" та урядову постанову "Про затвердження Порядку проведення індексації грошових доходів населення".
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також