Визит Министра обороны Украины в Польшу

17.07.2003, 11:44

16 июля Республику Польша с однодневным рабочим визитом посетила украинская военная делегация во главе с Министром обороны Украины Евгением Марчуком. (укр.)

Під час перебування у Кракові глава українського військового відомства зустрівся та провів переговори зі своїм колегою - Міністром Національної оборони Республіки Польща паном Єжи Шмайдзінським.

В ході переговорів сторони обговорили стан та перспективи двостороннього військового співробітництва, перспективи співробітництва нашої держави з країнами Вишеградської групи та Україна-НАТО, а також питання двостороннього співробітництва в рамках багатонаціональних Стабілізаційних сил в Республіці Ірак.

Співробітництво між військовими відомствами України та Республіки Польща здійснюється відповідно до загальнополітичного курсу нашої держави у відносинах з Польщею, який визначено як пріоритетний. Військове співробітництво між двома країнами визначається та регулюється 8-ма міжнародно-правовими документами. Вони ґрунтуються на Угоді між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Республіки Польща про військове співробітництво, яку було підписано 3 лютого 1993 року.

Основним документом, який регламентує співробітництво між військовими відомствами двох країн є Програма співробітництва між Міністерством оборони України та Міністерством Національної оборони Республіки Польща. Програмою співробітництва між військовими відомствами України та Республіки Польща на 2003 рік передбачено 68 заходів, з яких 34 у Польщі, 33 в Україні та 1 у Косово. Станом на 15 липня 2003 року виконано 15 заходів двостороннього співробітництва.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також