Как вербовать граждан на военную службу по контракту?

18.07.2003, 10:59

Украинские и американские военные обменялись опытом организации и проведения рекламной работы по вербовке граждан на военную службу по контракту. (укр.)

17 липня завершився візит в Україну американської військової делегації, мета перебування якої полягала у ознайомленні українських військових з порядком проведення рекламної роботи та пропагування військової служби за контрактом у збройних силах США.

Протягом п'яти днів американські військові - помічник начальника штабу з питань маркетингу вербувального командування морської піхоти США майор Майкл Зеліф та начальник відділу спірних питань вербувального командування морської піхоти США мастер-сержант Рональд Прюіт - вивчали український та ділилися власним досвідом організації та проведення рекламної роботи по вербуванню громадян на військову службу за контрактом.

Так, під час робочих зустрічей з представниками Головного організаційно-мобілізаційного управління Генерального штабу ЗС України та Центрів відбору кандидатів на військову службу за контрактом Київського обласного і Оболонського районного військових комісаріатів мастер-сержант Рональд Прюіт ознайомив їх з алгоритмом дій посадових осіб пунктів прийому на контрактну службу командування морської піхоти США.

Зокрема, основну увагу в роботі по вербуванню на військову службу за контрактом американські морські піхотинці зосереджують на громадянах віком 17-29 років, тобто школярах випускних класів та студентах коледжів. Адже служба за контрактом у лавах збройних сил США дозволяє по завершенню контракту безкоштовно навчатися у вищих навчальних закладах країни, а також надає ще низку інших пільг.

Із 55-річним досвідом маркетингово-рекламної діяльності командування морської піхоти США українських військових ознайомив інший американський офіцер - майор Майкл Зеліф. Він, зокрема, розповів про структуру маркетингово-рекламної діяльності командування морської піхоти США, систему планування і реалізації заходів рекламної кампанії по прийому на контрактну службу.

До речі, у 2003 році на рекламну роботу та пропагування військової служби за контрактом командуванню морської піхоти США виділено майже $50 мільйонів. 40% з цієї суми планується витратити на створення відповідної відеопродукції (рекламних роликів) з показом її на провідних телеканалах у прайм-тайм.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також