Международный благотворительный фонд поможет бывшим военнослужащим

19.07.2003, 12:18

Социально-психологической и профессиональной адаптации бывших военнослужащих Вооруженных Сил и других воинских формирований Украины будет содействовать деятельность Международного благотворительного фонда, презентация которого состоялась в Киеве. (укр.)

18 липня у Києві, в приміщенні Центрального Будинку офіцерів Збройних Сил України, відбулася презентація Міжнародного благодійного фонду соціально-професійної адаптації військовослужбовців, звільнених в запас або відставку.

Цю громадську організацію було засновано у червні 2003 року за ініціативи військовослужбовців запасу та активної участі Організації безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) та комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

Основне завдання діяльності Фонду полягає у сприянні соціально-професійної адаптації колишніх військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань України, практичному здійсненню загальнодержавних, регіональних, місцевих та міжнародних програм, спрямованих на забезпечення соціально-професійної адаптації військовослужбовців, звільнених в запас або відставку та членів їхніх сімей. Зокрема, надання їм допомоги у реалізації своїх прав і законних інтересів, вивчення і впровадження світового та вітчизняного досвіду соціально-психологічного корегування адаптаційних процесів, створення служби соціально-психологічного забезпечення та організація навчання і перепідготовки колишніх військових, організація їх оздоровлення та відпочинку, догляд за хворими та самотніми.

Діяльність Фонду також передбачає створення дієвої системи надання соціально-благодійної та гуманітарної допомоги безпритульним дітям. Зокрема, будівництво притулків, виховання і навчання дітей на військово-патріотичних традиціях українського козацтва та принципах національної педагогіки.

Одним з пріоритетних напрямків діяльності Фонду є співробітництво з Національним координаційним центром адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку, та конверсії колишніх військових об'єктів.

Правлінням Фонду вже розроблено Комплексну проблемно-цільову благодійну програму, яку передбачено розглянути і затвердити у вересні-жовтні поточного року на загальних зборах Фонду.

На сьогодні відділення, філії та представництва Міжнародного благодійного фонду соціально-професійної адаптації військовослужбовців, звільнених в запас або відставку, діють у 18 областях України, а також в Росії та США. Крім того, в рамках діяльності Фонду вже створено товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича компанія "Софія".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також