В Житомире проходят командно-штабные учения

03.07.2003, 11:45

Вопросы организации использования и управления объединениями, частями и подразделениями 8-го армейского корпуса во время выполнения заданий по отработке в ходе командно-штабных учений, которые начались в Житомире. (укр.)

1 липня у Житомирі, на базі 8-го армійського корпусу Головного командування Сухопутних військ ЗС України, розпочалося командно-штабне навчання.

Навчання, загальне керівництво яким здійснює Головнокомандувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Петро Шуляк, має на меті оптимізувати діяльність штабів щодо оперативного відпрацювання планів застосування цього об'єднання.

Протягом чотирьох діб керівний склад Головного командування Сухопутних військ ЗС України та 8-го армійського корпусу відпрацьовуватимуть питання організації застосування цього об'єднання, що входить до складу Об'єднаних сил швидкого реагування, та управління визначеними з'єднаннями, частинами і підрозділами корпусу під час виконання завдань за призначенням.

Відповідно до плану заходів реформування Збройних Сил України з 1 червня 2003 року 8-й армійський корпус було виведено з підпорядкування Північному оперативному командуванню та передано у безпосереднє підпорядкування Головному командуванню Сухопутних військ ЗС України. Це об'єднання, що входить до складу Об'єднаних сил швидкого реагування, вважається праобразом майбутніх Збройних Сил України - невеликих за чисельністю, високомобільних, оснащених сучасним озброєнням та військовою технікою.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також