К четвертой сессии Верховной Рады правительство подготовило 221 законопроект

28.08.2003, 17:34

Первый вице-премьер-министр, Министр финансов Украины Николай Азаров провел совещание с руководителями центральных органов исполнительной власти по вопросам организации работы во время четвертой сессии Верховной Рады Украины. (укр.)

М. Азаров підкреслив, що під час минулої сесії парламенту вперше в межах чинної конституційної системи влади почали реалізовуватись механізми досягнення єдиної політичної волі законодавчої і виконавчої влади. Політична угода між парламентською більшістю і урядом, запровадження інституту перших заступників Міністрів, які відповідають за проведення урядової політики через парламент, дозволили зробити законотворчу роботу і більш продуктивною, і якіснішою. Протягом минулої сесії Верховної ради було прийнято вдвічі більше законів, ніж раніше, причому зроблено було принципові кроки в системних реформах: судовій, земельній, пенсійній, податковій.

Водночас практика взаємодії парламентської більшості і виконавчої влади засвідчила необхідність переходу до вищого правового рівня взаємної відповідальності, що є головним змістом політичної реформи, ініційованої Президентом України.

М. Азаров категорично наголосив на персональній відповідальності керівників міністерств і відомств за організацію продуктивної роботи з депутатським корпусом, на необхідності особистої участі в роботі комітетів, фракцій і груп Верховної Ради, в роботі урядово-парламентських робочих груп. Адже йдеться про продовження і завершення системних соціально-економічних реформ, які забезпечать сталий розвиток України протягом десятиліть. До четвертої сесії урядом вже напрацьовано 221 законопроект, кожен з яких вимагає фахового супроводження в парламентських процесах.

Особливо Перший віце-прем'єр-міністр виділив роботу з прийняття реального збалансованого бюджету як запоруки економічного зростання в 2004 році. Проект бюджету має бути поданий до Верховної Ради України 15 вересня поточного року.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також