Владимир Литвин проинформировал Хавьера Солану о политических процессах в Украине

19.09.2003, 11:13

18 сентября в Брюсселе (Бельгия) состоялась встреча Председателя Верховной Рады Украины Владимира Литвина и Генерального Секретаря Совета Европы Хавьера Соланы. (укр.)

По завершенню зустрічі В. Литвин поінформував журналістів про підсумки зустрічі.

За словами Голови Верховної Ради України, у ході зустрічі йшлося про "політичні процеси в Україні і процеси, які очікують Україну, зокрема, про перспективи проведення політичної реформи", про основні засади законопроекту "Про внесення змін до Конституції України".

Водночас В. Литвин поінформував Х. Солану щодо того, що невдовзі в Україні розпочнеться президентська кампанія. "Президентські вибори матимуть критично важливе значення для України", - наголосив Голова Верховної Ради України.

Також, за його словами, під час зустрічі йшлося про роль і місце політичних партій в Україні і про перспективи політичного структурування українського суспільства. Сторони обговорили стан і перспективи співпраці України з Європейським Союзом, а також низку проблем, запланованих на обговорення на самміті "Україна - ЄС", який відбудеться найближчим часом.

Відповідаючи на запитання журналістів, Голова Верховної Ради України наголосив, що "мета нинішнього візиту полягає не в тому, щоб переконатись чекають нас, чи ні в Європейському Союзі, а в тому, щоб донести позицію Верховної Ради України, а значить позицію українського народу щодо вибору України". На думку В. Литвина, оцінки місця і ролі України в українського парламенту і Європейського Союзу однакові.

18 вересня розпочався дводенний офіційний візит Голови Верховної Ради України Володимира Литвина до Королівства Бельгії та Королівства Нідерландів.

Цього ж дня відбулася зустрівся В. Литвина з Президентом Європейського Парламенту П. Коксом.

Програмою візиту в четвер у Брюсселі також передбачена зустріч Голови Верховної Ради України з Президентом Палати представників Бельгії Г. Де Кроо.

У Гаазі (Нідерланди) 19 вересня В.Литвин, згідно з програмою візиту, зустрінеться з Віце-прем'єр-міністром, Міністром фінансів Нідерландів Г. Залмом, Президентом Палати представників Генеральних Штатів (парламенту) Нідерландів Ф. Вейсгласом та віце-президентом Сенату Генеральних Штатів Нідерландів М. Бірман-Беукема то Ватер, Міністром закордонних справ Нідерландів Я. Де Хооп Схеффером.

Цього ж дня Голова Верховної Ради України повернеться до Києва.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також