Продолжаются консультации Украины и ЕС по соглашению о реадмиссии

30.09.2003, 11:31

Эксперты Украины и ЕС проводят в Киеве переговоры по соглашению о реадмиссии, визовым вопросам и обновлении версии графика имплементации плана действий ЕС в юстиции и внутренних дел по отношению к Украине. (укр.)

Експерти Європейської комісії з Генеральних директоратів зовнішніх стосунків та юстиції і внутрішніх справ, очолювані Герхардом Логаном, керівником відділу директорату Е ГД зовнішніх стосунків, у період з 29 вересня по 2 жовтня ц.р. знаходяться з візитом у Києві для проведення переговорів щодо Угоди про реадмісію між Україною і ЄС, обговорення візових питань та оновленої версії Графіку імплементації Плану дій ЄС у сфері ЮВС в Україні.

Проведення цих заходів стане ще одним підтвердженням готовності обох сторін до зміцнення стосунків у сфері юстиції і внутрішніх справ та поєднання їх зусиль у боротьбі з нелегальною міграцією.

Україна та Європейська Комісія започаткували спільну роботу щодо проекту Угоди з реадмісії під час проведення консультацій у березні 2002 року в Брюсселі. Пізніше, 18.11.2002 перший раунд переговорів експертів було організовано у Києві. З урахуванням результатів двох згаданих зустрічей, було вирішити продовжити переговори на основі консолідованого проекту Угоди. Саме цей документ став предметом обговорення при проведенні другого раунду переговорів у Брюсселі 19-20 червня цього року.

Україна вживає заходів з метою укладення подібних угод з деякими іншими країнами, приділяючи особливу увагу в цій роботі державам свого регіону, і, в першу чергу, Росії та Білорусі.
По материалам официального сайта Представительства Украины при Европейском Союзе.

Читайте також