Николай Азаров встретился с представителями международного агентства Moody's

25.09.2003, 11:23

Первый вице-премьер-министр, министр финансов Украины Николай Азаров встретился с представителями международного рейтингового агентства Moody's. (укр.)

Джонатан Шиффер, віце-президент і головний аналітик агентства, та Адел Сател, провідний аналітик прибули в Україну для оцінки наступного п'ятирічного періоду економічного розвитку. Аналіз таких періодів лягає в основу підсумкових рейтингів країн.

Moody's сьогодні поставило суверенний рейтинг України на перегляд - з огляду на значні темпи економічного зростання. Раніше представники агентства неодноразово заявляли про можливість "позачергового" підвищення рейтингу України.

М. Азаров підкреслив, що економічне зростання в Україні не є кон'юнктурним, а спирається на системні чинники.

"5%-6% приростання протягом ближчих років, які планує Уряд забезпечено виробничими потужностями, які зараз використовуються на дві третини, забезпечено запасом енергетичних потужностей і кваліфікованими працівниками," - пояснив М. Азаров.

Поштовх економіці забезпечують і структурні та інституціональні реформи. Уряд твердо здійснює реалістичну бюджетну політику, жорстко контролює витрати. В Україні зважена монетарна політика і керована інфляція.

Додаткового "запасу міцності" економічному зростанню має надати зона вільної торгівлі в Єдиному економічному просторі. Для України, в якій понад 60% валового внутрішнього продукту - експорт, забезпечення стабільних зовнішніх ринків збуту питання стратегічне. Отже, Уряд намагається зважено диверсифікувати торгівлю, де і як можна досягати усунення торгівельних обмежень.

Дж. Шиффер віддав належне економічному зростанню в нашій країні, запевнив, що аналітики Moody's ретельно проаналізують всі фактори соціально-економічного розвитку і політичної ситуації в Україні і об'єктивно їх оцінять.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також