Заседание Комитета парламентского сотрудничества Украина-ЕС

29.09.2003, 12:11

С 29 сентября по 1 октября проходит шестое заседание Комитета парламентского сотрудничества Украина-ЕС. (укр.)

В перший день його роботи делегація Європейського парламенту, очолювана співголовою КПС Я. М. Вірсмою, та депутати Верховної Ради України - члени української частини Комітету на чолі з Б. Тарасюком відвідають Чернівці. Під час перебування в регіоні вони ознайомляться з роботою обласних, міських і районних органів місцевого управління, зустрінуться з викладачами і студентами вищих навчальних закладів, представниками національних меншин. Окремим пунктом програми передбачено відвідання ділянки українсько-румунського кордону, який в недалекому майбутньому перетвориться на спільний кордон розширеного ЄС та України.

В Чернівцях парламентарі проведуть перше сесійне засідання, на якому розглянуть питання регіонального і прикордонного співробітництва України та ЄС, включно з проблемами запровадження візових режимів.

30 вересня члени Комітету парламентського співробітництва зустрінуться з Президентом України Л. Кучмою, прем'єр-міністром В. Януковичем, керівництвом і депутатами Верховної Ради України, представниками українського уряду, зарубіжного дипломатичного корпусу, українських неурядових організацій, журналістами.

В ході робочих засідань члени Комітету парламентського співробітництва обговорять нову концепція ЄС "Ширша Європа/Нова ініціатива сусідства" та її вплив на розвиток відносин України з Європейським Союзом і перспективи інтеграції Української держави в ЄС; політичний та економічний розвиток в Україні і ЄС, міжнародні питання. За результатами засідання Комітету його учасники мають прийняти Спільну заяву та схвалити рекомендації для українського уряду та інституцій ЄС.
По материалам официального сайта Представительства Украины при Европейском Союзе.

Читайте також