На пятом заседании Совета министров иностранных дел ГУУАМ было принято коммюнике

27.09.2003, 12:36

26 сентября в Нью-Йорке состоялось пятое заседание Совета министров иностранных дел ГУУАМ. (укр.)

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко у своєму виступі наголосив, що на 58-й сесії Генеральної Асамблеї ООН ГУУАМ повинен заявити про себе як про життєздатну та ефективну міжнародну організацію. У цьому зв'язку він привітав рішення про включення до порядку денного сесії питання про надання ГУУАМ статусу спостерігача в ГА ООН. Його позитивне вирішення надасть додаткових перспектив співробітництву Організації із Сполученими Штатами Америки.

Торкаючись співробітництва у форматі ГУУАМ-США, К. Грищенко наголосив, що воно повинно розвиватись як в напрямку подальшої реалізації уже погоджених спільних проектів, так і розширення взаємодії в тих сферах співробітництва, які ще розробляються.

Міністр закордонних справ України привернув увагу до необхідності зміцнення механізму координації співробітництва на галузевому рівні, зокрема у сферах енергетики та транспорту, створення Секретаріату ГУУАМ, залучення третіх країн, міжнародних організацій та регіональних об'єднань до діяльності Організації.

Окрему увагу К. Грищенко приділив питанню подальшого розвитку парламентського виміру ГУУАМ з метою законодавчого забезпечення проектів співробітництва. Йшлося, зокрема, про створення міжпарламентської групи з погодження законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності, а також Парламентської Асамблеї ГУУАМ.

За результатами п'ятого засідання Ради міністрів закордонних справ ГУУАМ було схвалено Комюніке.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також