Президент Украины провел ряд встреч в Нью-Йорке

23.09.2003, 11:40

22 сентября 2003 года Президент Украины Леонид Кучма провел ряд двусторонних встреч в рамках 58-й сессии Генеральной Ассамблеи ООН, которая проходит в Соединенных Штатах Америки. (укр.)

Президент України Леонід Кучма в рамках 58-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН провів зустріч з генеральним секретарем ООН Кофі Ананом.

Під час зустрічі з журналістами К. Анан заявив, що відбувся обмін думками щодо деяких питань, зокрема, ситуації навколо Іраку. Генеральний Секретар підкреслив, що ООН високо цінує внесок України у справу підтримання миру у світі.

Президент України зазначив, що в ході зустрічі було обговорено питання ролі і місця ООН в сучасному світі.

К. Анан привітав Україну з успішним виконанням програми запобігання передачі ВІЛ/СНІДу від матері до дитини в рамках програми ООН по боротьбі зі СНІДом.

Генеральний секретар повідомив також, що у ході зустрічі йшлося про питання реформування ООН. У свою чергу Л. Кучма відзначив, що необхідність реформування ООН є потребою часу. На думку Президента України, йдеться, насамперед, про регіональне представництво та механізми прийняття рішень.

К. Анан дав високу оцінку активній участі України протягом тривалого періоду у миротворчих операціях у світі і запросив нашу країну взяти участь у забезпеченні проведення миротворчих операцій у Ліберії. У свою чергу Л. Кучма висловив готовність України до активної участі у миротворчій діяльності.

Під час зустрічі глава української держави передав генеральному секретареві ООН підготовлену програму дій щодо імплементації результатів Саміту Тисячоліття, який проходив 5-8 вересня 2000 року.

У ході зустрічі зі спеціальним представником генерального секретаря ООН у Східній Європі з питань боротьби зі СНІДом Ларсом Каллінгсом обговорювалися питання взаємодії України з ООН, у тому числі щодо боротьби зі СНІДом. Ларс Каллінгс прийняв запрошення Леоніда Кучми відвідати Україну.

Леонід Кучма зустрівся з виконавчим директором об'єднаної програми ООН UNEIDC Пітером Піотом, який дав високу оцінку внеску та ролі України у питанні боротьби з ВІЛ/СНІДом у Східній Європі, а також участі України у Міжнародному фонді з боротьби зі СНІДом.

Під час зустрічі з Президентом Швейцарії Паскалем Кушепіном сторони обговорили питання двосторонньої співпраці та шляхи активізації політичного діалогу, зокрема у сфері європейської інтеграції.

Під час розмови з Президентом Демократичної Республіки Конго Жозефом Кабілою Президент України акцентував увагу на необхідності активізації відносин у різних сферах народного господарства.

Під час зустрічі глави української держави з Президентом Португалії Хорхе Сампайо обговорювалися питання двостороннього співробітництва, у тому числі реалізації Угоди про тимчасову міграцію українських громадян для роботи в Португалії. Президенти наголосили на необхідності якнайшвидшої реалізації цієї Угоди з метою уникнення негативних явищ, пов'язаних з використанням робочої сили.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також