В Украине проходит конференция Всемирного консорциума аграрных вузов

23.09.2003, 11:40

Премьер-министр Украины Виктор Янукович принял участие в работе III международной конференции Всемирного консорциума учреждений высшего аграрного образования и исследований "Глобальные реформы высшего аграрного образования и исследований - ответ на мировые проблемы качества и безопасности сельскохозяйственной и пищевой промышленности". (укр.)

Виступаючи на конференції прем'єр-міністр України наголосив на вирішальній ролі фахівців у сфері виробництва достатньої кількості якісної сільськогосподарської продукції. "Сільське господарство споконвіку було потужною складовою української економіки, але реалізація цього потенціалу в сучасних умовах потребує максимального використання можливостей освіти і науки," - відзначив В. Янукович.

Прем'єр-міністр зауважив, що ООН визначила розвиток сільського господарства головним пріоритетом розвитку людства в найближчому майбутньому. Провідна роль у цьому процесі повинна належати фахівцям аграрної освіти і науки, зусилля яких поєднують сьогоднішній консорціум, підкреслив глава уряду.

Прем'єр-міністр вручив почесні грамоти Кабінету міністрів України представникам аграрних університетів США, Німеччині і Бельгії.

У роботі конференції беруть участь представники з 52 країн світу - більше 300 учасників і близько 200 гостей.

Всесвітній консорціум установ вищої аграрної освіти і досліджень поєднує 407 членів з 136 країн світу, у яких 223 - університети, 106 - наукові установи і 78 - індивідуальні члени.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також