В школах Киева появится спецкурс "Европейский выбор Украины"

09.09.2003, 16:47

"Европейский выбор Украины" - так называется семинар для работников общеобразовательных учебных заведений Киева, который с 9 по 12 сентября проводит на базе специализированной киевской школы N16 Центр европейского и сравнительного права Министерства юстиции Украины. (укр.)

Цей семінар є етапом запровадження експериментального спецкурсу для учнів 10-х класів, покликаного дати базові знання про історію та інституційний устрій Європейського Союзу, перспективи розвитку цієї організації, а також про взаємовідносини України та ЄС.

Запровадження спеціальних освітніх програм, присвячених засадам євроінтеграції є одним із напрямів реалізації прийнятого Україною у 2002 році політичного рішення. Тоді було проголошено вступ до Європейського Союзу - основним геополітичним завданням, яке має визначати стратегію економічного та соціального розвитку держави протягом найближчих 10 років. Правові підстави розробки та запровадження таких програм містяться в розпорядженні Кабінету Міністрів України від ЗО травня 2002 р. N 279-р "Про затвердження плану заходів щодо інформування громадськості з питань інтеграції України до Європейського Союзу на 2002 рік".

Експериментальний спецкурс "Європейський вибір України" було опрацьовано на базі Центру європейського та порівняльного права Мін'юсту за підтримки Головного управління науки та освіти Київської міської державної адміністрації і апробовано у київській школі N16. З березня цього року проходять заходи по підготовці до його введення в усіх школах Києва, що планується зробити в наступному навчальному році. А у поточному такий спецкурс запровадили вибірково в одній школі у кожному районі Києва. Саме для вчителів цих шкіл і проводиться навчальний семінар.
По материалам пресс-службы Министерства юстиции Украины.

Читайте також