Международная финансовая корпорация активизирует свою деятельность в Украине

24.09.2003, 11:55

23 сентября министр экономики Украины Валерий Хорошковский провел рабочую встречу с Эдвардом Нассином, директором МФК по делам Центральной и Восточной Европы, а также Асаадом Джабром, вице-президентом МФК. (укр.)

Представники МФК дали позитивну оцінку економічній ситуації в Україні за останні 4 роки, зокрема відзначили макроекономічну стабільність. Позитивними є очікування представників МФК щодо української економіки і у 2004 році.

За словами пана Нассіна та пана Джабра, МФК збільшуватиме присутність свого капіталу в Україні. При цьому до традиційної технічної допомоги додасться новий акцент у діяльності - інвестування. Напрямками інвестування МФК розглядає фінансовий сектор, житло, сільське господарство, роздрібну торгівлю; особливу увагу буде приділено малому та середньому бізнесу. Також буде збережена технічна допомога збоку МФК з сфері законодавства, зокрема у таких напрямках, як сільське господарство, іпотека та лізинг, малий та середній бізнес.

Валерій Хорошковський повідомив керівників МФК про прогноз розвитку економіки України у 2004 році, котрий передбачає зростання ВВП в розмірі 4.8% за консервативним сценарієм та 8% ВВП за цільовим сценарієм. Також міністр зазначив, що Міністерство економіки розпочинає розробку програми сприяння інвестиційній діяльності в Україні. Планується, що проект програми пройде широке обговорення і буде представлений на розгляд Уряду України вже в цьому році.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також