"Нафтогаз України" может принять участие в восстановлении Ирака

04.09.2003, 15:56

28-29 августа 2003 года делегация НАК "Нафтогаз України" во главе с заместителем главы правления Константином Фроловым приняла участие в международной конференции "Восстановление Ирака" в г. Арлингтон в США. (укр.)

В ході конференції було проведено робочі зустрічі з представниками політичних та бізнесових кіл США та країн Близького Сходу щодо подальшої співпраці в нафтогазовій галузі.

Сторони підкреслили, що існуючі відносини між Україною та США сприяють залученню компанії до участі у проектах з відбудови Іраку. Делегація НАК "Нафтогаз України" ознайомилася із можливостями участі у субконтрактах на відбудову Іраку та зустрілася з представниками Корпусу інженерів Армії США, урядових інституцій та провідних консалтингових і юридичних фірм, які можуть надати допомогу в укладанні цих угод.

Під час зустрічей бажання співпрацювати з компанією висловили Steptoe & Jonson LLP, The Harris Firm, PBN, Venable, White & Case, Hogan & Hartson LLP. З юридичною фірмою Venable досягнуто домовленість про розробку попереднього плану співробітництва з НАК "Нафтогаз України" "step by step" та передачу його керівництву компанії для прийняття остаточного рішення.

У разі прийняття компанією рішення про участь у тендерах на отримання субконтрактів, обрана фірма-консультант на початковому етапі здійснить визначення ділових можливостей НАК "Нафтогаз України", забезпечення ділових контактів з урядом США та компаніями, що отримали контракти для діяльності у Іраці, а також інформування цільової аудиторії про досвід фахівців НАК "Нафтогаз України" в проведенні робіт в Іраці та подолання можливого негативного сприйняття України та українських компаній в США.

У ході візиту проведено також ряд зустрічей з представниками американських нафтових компаній щодо можливості виконання ними підрядних робіт на замовлення компанії у Лівійській Джамахірії.

НАК "Нафтогаз України" розпочала контакти з урядом Іраку у 2001 році. 13 січня 2002 року було відкрито представництво компанії у Багдаді. Протягом минулого року "Нафтогаз України" виконав два контракти за програмою "Нафта в обмін на продовольство". Наприкінці 2002 року співробітники представництва були евакуйовані в Київ.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз України".

Читайте також