Выделение средств на экспертизу пленок Мельниченко осуществлено в соответствии с постановлением правительства

12.01.2004, 11:14

Профицит Государственного бюджета 2003 года будет направлен на социальные программы и реформы нынешнего года. (укр.)

Днями в мас-медіа було розповсюджено інформацію зі звинуваченнями на адресу Мінфіну з приводу нібито ініціації Міністерством рішення Кабміну України про використання бюджетних коштів у сумі 850 тисяч гривень на експертизу плівок Мельниченка, буцімто з метою вирішення питання із профіцитом бюджету-2003.

Міністерство фінансів вважає за доцільне надати офіційний коментар із цього приводу.

По-перше, кошти, що створили так званий профіцит бюджету-2003, заощаджені урядом для покращення фінансування пріоритетних соціальних програм, фінансування яких передбачено в бюджеті 2004 року. Тому не про яке розпорошення бюджетних коштів наприкінці року не може й іти мови.

По-друге, використання згаданих у публікаціях 850 тисяч гривень на експертизу плівок Мельниченка не є ініціативою Мінфіну, а є виключно виконанням відповідної Постанови Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2003 року. Підставою ж для оформлення постанови Кабміну послужило доручення прем'єр-міністра України, яке було надане першому віце-прем'єр-міністрові України у відповідь на лист Генеральної прокуратори України, яка аргументовано довела доцільність виділення відповідних бюджетних коштів для вирішення принципового питання в рамках розслідування карної справи щодо вбивства відомого українського журналіста Георгія Гонгадзе.

По-третє, головним розпорядником зазначених коштів є Мінюст, у підпорядкуванні якого знаходиться Київський науково-дослідний інститут судових експертиз (КНДСІЕ), що був визначений відповідальним за проведення міжнародної експертизи звукозаписів в рамках кримінальної справи N60-1241 за фактом умисного вбивства журналіста Г.Гонгадзе.

Враховуючи вищевикладене, Міністерство фінансів України заперечує витрачання 850 тисяч гривень бюджетних коштів на експертизу плівок Мельниченка за рахунок профіциту бюджету-2003.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також