"Нафтогаз Украины" газифицирует поселки в Днепропетровской и Ривненской областях

15.01.2004, 13:39

Сегодня, 15 января, правление НАК "Нафтогаз Украины" одобрило решение о строительстве газопроводов в Днепропетровской и Ривненской областях. (укр.)

ВАТ "Дніпропетровськгаз" доручено виступити замовником будівництва газопроводу до с. Нововознесенівка Синельниківського району Дніпропетровської області; ВАТ "Рівнегаз" - будівництва газопроводів до селищ Бобрин, Городище, Білашівка, Бугрин та міста Корець.

Вартість будівництва газопроводу на Дніпропетровщині складає близько 1,5 млн. грн.; вартість робіт на Рівненщині - 800 тис. грн. Будівництво газопроводів на Рівненщині дозволить розв'язати проблему газифікації 14 населених пунктів області, де проживає більше 11% її мешканців.

Газифікація населених пунктів є одним із найважливіших завдань НАК "Нафтогаз України", яке є складовою частиною реалізації соціальної політики держави. Україна щорічно близько 70 мільярдів кубометрів газу та займає за цим показником шосте місце в світі. НАК "Нафтогаз України" відіграє провідну роль на одному з найбільших світових ринків газу, що є запорукою його фінансової стабільності та джерелом майбутніх інвестицій.

У 2003 році НАК "Нафтогаз України" побудував та ввів до експлуатації газопроводи: до селища Янтарне в Автономній Республіці Крим; газопровід відвід від Юліївського родовища до Харкова; газопровід Леніно-Щолкіно; газопровід до міста Турка Львівської області та декілька інших об'єктів газопостачання та газифікації. Триває будівництво газопроводів до Судака та Білгород-Дністровського.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз України".

Читайте також