"Нафтогаз Украины" закончил строительство газопровода в Западной Украине

17.01.2004, 11:48

15 января НАК "Нафтогаз Украины" закончил строительство нового магистрального газопровода "Ковель-Ривненский промузел" мощностью до 11 млрд. м3 природного газа. (укр.)

Спорудження додаткового магістрального газопроводу між Ковелем і Рівне було заплановане ще 40 років тому. Будівництво об'єкта розпочалося у 1995 році, проте через брак коштів об'єкт було заморожено. НАК "Нафтогаз України" відновив роботи з будівництва газопроводу у 2002 році. Фінансування проекту здійснювалося за кошти компанії.

Довжина нової магістралі складає 149 км, діаметр труби - 720 мм. На будівництво об'єкту було залучено будівельні організації Волинської, Рівненської та Тернопільської областей.

Рівненщина традиційно отримувала природний газ лише з одного газопроводу від м. Каменка-Бузька Львівської області. Введення в дію нового газопроводу дозволить підвищити надійність газо забезпечення підприємств промисловості та житлово-комунальної сфери Рівненської області в періоди пікового споживання палива. НАК "Нафтогаз України" продовжуватиме активну газифікацію населених пунктів Західної України в 2004 році.

У 2003 році НАК "Нафтогаз України" побудував та ввів до експлуатації газопроводи: до селища Янтарне в Автономній Республіці Крим; газопровід відвід від Юліївського родовища до Харкова; газопровід Леніно-Щолкіно; газопровід до міста Турка Львівської області та декілька інших об'єктів газопостачання та газифікації. Триває будівництво газопроводів до Судака та Білгород-Дністровського.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз України".

Читайте також