Согласован первый этап инвестиционной фазы создания международного газового консорциума

20.01.2004, 11:03

15 января состоялась встреча участников "Международного консорциума по управлению и развитию газотранспортной системой Украины". (укр.)

Сторони узгодили продовження робіт з підготовки ТЕО інвестиційного проекту, спрямованого на розширення газотранспортної системи України шляхом будівництва газопроводу Новопсков-Ужгород.

За підсумками зустрічі сторони парафували відповідний протокол, який планується офіційно підписати найближчим часом.

З метою прискорення переходу консорціуму на інвестиційну фазу діяльності Сторони визначили за доцільне визначити ділянку Богородчани-Ужгород першою чергою будівництва газопроводу Новопсков-Ужгород. Це дозволить вже найближчим часом збільшити пропускну здатність газотранспортної системи України в західному напрямку на 8 мільярдів кубометрів.

Сторони домовилися ухвалити зміни до ТЕО будівництва газопроводу Новопсков-Ужгород, для чого ВАТ "Газпром" до 20 січня надасть відповідні пропозиції щодо обсягів надходження природного газу до ГТС України.

Сторони домовилися до 1 лютого підготувати проекти документів щодо гарантій завантаження нової дільниці Богородчани-Ужгород, а також проект Угоди про взаємодію НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" в межах інвестиційного проекту.

Сторони підготують проект міжурядової угоди про гарантії завантаження та будівництва дільниці Богородчани-Ужгород та в термін до 15 квітня передадуть його на затвердження до відповідних державних органів.

Будівництво та введення в експлуатацію дільниці Богородчани-Ужгород вже на першому етапі існування "Міжнародного консорціуму з управління та розвитку забезпечить ГТС України" забезпечить часткове завантаження існуючих магістральних газопроводів Іванцевичі-Долина та Торжок-Долина, що практично не експлуатуються після реалізації проекту Ямал-Європа територією Білорусі та Польщі.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз України".

Читайте також