В БРЮССЕЛЕ ПРОХОДЯТ ПОЛИТИЧЕСКИЕ КОНСУЛЬТАЦИИ УКРАИНА-ЕС-МОЛДОВА

15.10.2004, 12:13

Сегодня, 15 октября, в Брюсселе проходит очередной раунд трехсторонних консультаций Украина - Европейский Союз - Республика Молдова по вопросам приграничного и таможенного сотрудничества. (укр.)

Учасники консультацій обговорять поточний стан співробітництва між Україною та Молдовою у сфері запровадження спільного прикордонного та митного контролю, перспективи створення необхідної інфраструктури для здійснення такого контролю, процес демаркації українсько-молдовського державного кордону та інше. Обговорюватиметься також ситуація, що склалася внаслідок припинення пропуску Молдовою з 20 серпня ц.р. вантажів та товарів до України через територію Придністров'я. Це питання буде розглянуте в контексті результатів українсько-молдовських переговорів, які відбулися 24 вересня ц.р. в Кишиневі та подальших зусиль української та молдовської сторін щодо врегулювання цього питання.

Іншим важливим питанням порядку денного консультацій є виділення фінансової та технічної допомоги ЄС Україні для потреб завершення демаркації українсько-молдовського кордону та облаштування інфраструктури для здійснення спільного прикордонного та митного контролю.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також