Разработаны изменения к закону "Об общеобязательном государственном пенсионном страховании"

25.10.2004, 12:34

Комитет Верховной Рады Украины по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендует парламенту поддержать изменения к статье 24 Закона Украины "Об общеобязательном государственном пенсионном страховании" (относительно расчета пенсий за отработанное время). (укр.)

Ці зміни запропоновані народним депутатом В. Харою.

Законопроектом пропонується повністю зараховувати до страхового стажу для призначення пенсій періоди трудової діяльності до набрання чинності зазначеним законом, в які була допущена заборгованість по

Відповідно до чинного Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" за період виникнення заборгованості не перераховані внески до Пенсійного фонду не дають можливості зарахування трудового стажу для призначення пенсії. І в результаті, працівники, які не отримали заробітної плати за свою працю також не мають можливості одержати повної пенсії за свою трудову діяльність.

Прийняття зазначеного законопроекту дозволить підвищити соціальний захист громадян та надасть можливість повного та справедливого розрахунку пенсій за відпрацьований працівником час.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также