Готов ко второму чтению законопроект о внесении изменений в закон "О защите информации в автоматизированных системах"

27.10.2004, 11:06

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам науки и техники рекомендует парламенту принять во втором чтении проект закона о внесении изменений в Закон Украины "О защите информации в автоматизированных системах", внесенный Кабинетом Министров. (укр.)

Законопроектом пропонується внести зміни та доповнення до чинного закону, зокрема у перелік термінів та визначень з урахуванням сучасного розвитку інформаційних технологій, у правові норми з регулювання відносин між власниками (розпорядниками) різних автоматизованих систем. Запропоновані зміни більш чітко визначать норми щодо обов'язковості забезпечення захисту інформації в автоматизованих системах органів державної влади, вимоги і правила щодо захист інформації з урахуванням стану захисту інформації в Україні і в світі.

Крім того, внесено статтю "Прикінцеві положення", якою відміняється дія Закону України "Про захист інформації в автоматизованих системах" та визначено необхідність приведення чинних нормативно-правових актів в сфері захисту інформації у відповідність новому Закону.

Члени Комітету зазначили, що законопроект спрямований на забезпечення захисту інформації і його прийняття матиме позитивний вплив на формування і розвиток сучасних інформаційних технологій в державі, підвищить ефективність діяльності власників та користувачів інформаційних та телекомунікаційних систем.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также