Состоялись украинско-кубинские политические консультации

06.10.2004, 12:16

В Гаване прошли очередные политические консультации на уровне начальников управлений внешнеполитических ведомств Украины и Кубы. (укр.)

4-6 жовтня ц. р. в Гавані відбулися чергові політичні консультації на рівні начальників управлінь зовнішньополітичних відомств України та Куби. З української сторони в зазначених консультаціях взяв участь начальник Четвертого територіального управління МЗС України Юрій Клименко.

У ході бесід кубинська сторона неодноразово наголошувала, що Україна завдяки своїй вазі й ролі в сучасному світі, виваженій зовнішній політиці посідає одне з важливих місць серед партнерів Куби. Підкреслювалася готовність до подальшого поглиблення співробітництва з нашою державою як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій.

Під час обговорення стану та перспектив українсько-кубинських відносин, сторони позитивно відзначили динаміку політичного діалогу між двома країнами. Наголошувалося на поступальному розвитку торговельно-економічної співпраці, а також була підтверджена готовність докласти зусиль з метою реалізації домовленостей, досягнутих в ході VIII засідання українсько-кубинської Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного і науково-технічного співробітництва, яке відбулося в Гавані 22-26 вересня ц. р. Сторони погодилися з необхідністю вжити заходів з метою подальшої розбудови договірно-правової бази відносин.

Відбувся також обмін думками з широкого кола питань міжнародного життя, зокрема, реформування ООН і можливих шляхів взаємодії України з латиноамериканськими та карибськими інтеграційними об'єднаннями.

Делегація України ознайомилася з умовами проживання та лікування українських дітей, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в лікувально-оздоровчому центрі "Тарара", зустрілася з керівництвом центру та кубинськими лікарями, а також висловила вдячність за багаторічну допомогу Куби в цьому питанні.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також