Подписано украинско-финское соглашение о защите инвестиций

07.10.2004, 13:05

Украина и Финляндская Республика подписали межправительственное Соглашение о содействии осуществлению и взаимной защите инвестиций. (укр.)

З українського боку Угоду підписав міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, який перебуває з офіційним візитом у Фінляндській Республіці, з боку Фінляндії - міністр зовнішньої торгівлі та розвитку, а також у справах ЄС Паула Легтомякі.

У ході зустрічі, яка передувала підписанню Угоди, К. Грищенко та П. Легтомякі обговорили сучасний стан і перспективи співробітництва між двома країнами у торговельно-економічній сфері. Співрозмовники висловили сподівання на продовження взаємовигідного співробітництва, зокрема шляхом подальшого зняття усіх обмежень та перешкод на шляху його поглиблення.

П. Легтомякі зазначила, що європейська політика сусідства, зокрема щодо України, є доброю базою для подальшого зміцнення відносин, зокрема комерційних. Міністр наголосила, що для Європейського Союзу немає дилеми, бути з Україною чи без неї.

У свою чергу К. Грищенко зауважив, що східна політика Євросоюзу має бути більш конкретною і цілеспрямованою. При цьому він зазначив, що Україна послідовно працює над досягненням європейських норм і стандартів з метою інтеграції до європейських структур.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також