Разработаны изменения к закону "О занятости населения"

01.11.2004, 11:34

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам социальной политики и труда рекомендует парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в Закон Украины "О занятости населения", поданный Кабинетом Министров. (укр.)

Розробка законопроекту викликана необхідністю удосконалення законодавства у сфері зайнятості населення.

Проектом пропонується встановити перелік категорій зайнятого населення, який відповідає ринковим умовам функціонування економіки України. Категорії зайнятого населення приведено у відповідність з нормами діючого законодавства України, зокрема до Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Державні гарантії у сфері зайнятості населення включають як основні гарантії громадян (право на вибір професії і виду діяльності, працевлаштування тощо), так і додаткові гарантії зайнятості для окремих категорій населення, в тому числі щодо сприяння зайнятості інвалідів, що посилює соціальну спрямованість державної політики у сфері зайнятості.

Документом визначені основні підходи та напрямки державної політики в сфері зайнятості населення, які базуються на пріоритетності забезпечення повної, продуктивної і вільно обраної зайнятості. Питання зайнятості включено до складу пріоритетів соціально-економічної політики України.

Комітет зазначив, що прийняття внесеного урядом проекту закону сприятиме посиленню державного контролю за використанням робочої сили роботодавцями, підсиленню ролі соціального партнерства у розв'язанні проблем зайнятості населення, покращанню ситуацію на ринку праці.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також