PGNiG S.A. планирует использовать украинские подземные газохранилища

23.11.2004, 12:10

Национальная акционерная компания "Нафтогаз Украины" достигла договоренности с Польской государственной нефтегазовой компанией Polskie Gornictwo Naftowe I Gazownictwo S.A. (PGNiG) относительно использования украинских подземных газохранилищ возле украинско-польской границы для хранения закупленного в России природного газа. (укр.)

Це питання обговорювалося під час візиту президента PGNiG Марека Косовського до Львову, що відбувся 18-20 листопада.

Згідно домовленостям, компанія найближчім часом підготує та передасть польській стороні проект угоди про зберігання газу. Початок реалізації проекту запланований на перше півріччя 2005 року.

Під час візиту сторони відзначили важливість проекту газифікації НАК "Нафтогаз України" південно-східних регіонів Польщі шляхом спорудження газопроводу Устилуг-Хрубешів та підтвердили готовність розпочати випробування газопроводу у травні 2005 року і ввести його в дію до 1 липня 2005 року. Роботи виконуватиме Управління магістральних газопроводів "Львівтрансгаз" ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України".

Домовленість про будівництво газопроводу Устилуг-Хрубешув було досягнуто у ході переговорів голови правління НАК "Нафтогаз України" Юрія Бойка і голови правління PGNiG Марека Коссовського 5 квітня 2004 року у Києві.

З метою реалізації проекту заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Воронін і голова правління PGNiG Марек Коссовський підписали договір про газифікацію району м. Хрубешув (південно-східна Польща) та угоду про захист конфіденційної інформації. Поставки природного газу до польського Хрубешова розпочнуться з 1 липня 2005 року. З метою реалізації проекту НАК "Нафтогаз України" побудує газопровід довжиною 1,7 км до Державного кордону. Будівництво нового газопроводу дозволить на першому етапі газифікувати південно-східні райони Республіки Польща, а в майбутньому значно розширити експорт природного газу з України до Польщі.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також