"Нафтогаз Украины" обеспечивает бесперебойную работу нефтегазового комплекса

26.11.2004, 17:45

НАК "Нафтогаз Украины" принимает меры по обеспечению бесперебойной работы нефтегазового комплекса. (укр.)

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Бойко провів відкриту студійну селекторну нараду з метою забезпечення стабільної роботи підприємств нафтогазового комплексу в умовах нестабільної політичної ситуації в країні. У нараді також взяли участь керівники ВАТів з газопостачання і газифікації, керівництво ДК "Укртрансгаз", ДК "Укргазвидобування", ВАТ "Укрнафта", ДАТ "Чорноморнафтогаз" та керівники їх регіональних структурних підрозділів.

Учасники наради обговорили поточну ситуацію на виробничих об'єктах нафтогазового комплексу, зокрема, стан розрахунків за природний газ, дисципліну газозабезпечення, а також роботу нафто- і газотранспортної систем України та визнали її задовільною. Усі підприємства, що входять до структури НАК "Нафтогаз України" працюють у звичайному режимі, жодної позаштатної ситуації не виникало. Задля подальшої нормальної роботи виробничих об'єктів нарадою прийняті рішення:

- забезпечити надійну охорону та не допустити втручання в роботу об'єктів нафтогазового комплексу;

- встановити цілодобовий режим особливого контролю за роботою усіх газорозподільних пунктів, станцій та нафтоперекачувальних станцій;

- передбачити аварійне живлення об'єктів нафтогазового комплексу на випадок відключення електроенергії;

- забезпечити оперативне реагування аварійних служб на будь-який сигнал або інформацію про втручання сторонніх осіб;

- негайно інформувати відповідні служби НАК "Нафтогаз України" про всі випадки порушення чинного законодавства України.

Учасники наради звернули увагу на те, що згідно Законів України "Про трубопровідний транспорт", "Про транспорт", та "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" задля нормального функціонування нафто- та газотранспортної систем втручання у діяльність підприємств нафтогазового комплексу, а також відволікання експлуатаційного персоналу на будь-які інші заходи, не пов'язані із забезпеченням безпечної та безперервної роботи об'єктів, заборонено.

Керівництво НАК "Нафтогаз України" також наголошує на тому, що першочергове завдання Компанії - забезпечити своєчасні поставки енергоносіїв споживачам України та нормальне функціонування нафтотранспортної і газотранспортних систем.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також