Продолжается сотрудничество НАЭК "Энергоатом" с JEPIC-ICC

25.11.2004, 12:35

На днях состоялись переговоры НАЭК "Энергоатом с делегацией JEPIC Японского информационного центра по электроэнергетике и Центра международного сотрудничества. (укр.)

Очолював групу японських фахівців директор JEPIC-ICC Хісаши Ніва Mr. NIWA Hisashi. НАЕК "Енергоатом" на зустрічі представляли Перший віце-президент-технічний директор Юрій Коврижкін, Генеральний інспектор-директор з безпеки Данко Білей.

JEPIC-ICC і НАЕК "Енергоатом" пов'язує тісна співпраця в рамках Міжнародної Програми з управління безпекою АЕС. За цей час ( з 1992 року) на курсах з управління безпекою АЕС в Японії взяли участь понад 160 фахівців ядерної галузі України. У 2003 році японська сторона успішно провела Семінар з управління ВХР (водно-хімічний режим) на ЮУАЕС. Цього року на ЗАЕС відбуватиметься семінар "Запобігання помилок персоналу на АЕС". Для участі в семінарі запрошено фахівців зі всіх АЕС України.

В ході зустрічі обговорювалися плани співпраці на 2005-2006 роки (курси в Японії і семінари в Україні).

Делегація JEPIC також відвідає ЗАЕС, Севастопольський національний інститут ядерної енергетики і промисловості.

Японський інформаційний центр з електроенергетики (JEPIC) було створено в 1958 році як некомерційну асоціацію японських енергокомпаній з метою систематичного і безперервного обміну інформацією між енергокомпаніями (експлуатуючими організаціями) світу.

Починаючи з 2002 року, в рамках договору з Міністерством економіки, торгівлі і промисловості Японії Центр здійснює Програму міжнародної співпраці з управління безпекою на АЕС, за участі країн Азіатського регіону (Китай та ін.), Росії і країн Центральної та Східної Європи.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також