Разработан законопроект "О Национальной комиссии регулирования энергетики Украины"

04.11.2004, 11:00

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам топливно-энергетического комплекса, ядерной политики и ядерной безопасности рекомендует парламенту принять за основу проект закона "О Национальной комиссии регулирования энергетики Украины". (укр.)

Цей проект закону внесений народним депутатом Ігорем Франчуком.

За словами автора, розроблення законопроекту зумовлене необхідністю закріплення на законодавчому рівні статусу Національної комісії регулювання енергетики України як державного органу із спеціальним статусом, який працює за колегіальним принципом.

Метою законопроекту є визначення правових засад діяльності НКРЕ, які спрямовані на забезпечення ефективного впливу держави на діяльність суб'єктів господарювання на ринках паливно-енергетичного комплексу України.

Проектом визначено порядок утворення колегіального органу НКРЕ, її структуру. Так, НКРЕ очолює голова, який призначається на посаду і звільняється з посади Президентом України за погодженням з Верховною Радою України. заступник голови та інші члени НКРЕ призначаються на посаду та звільняються з посади Президентом України.

Прийняття закону, підкреслив І. Франчук, створить законодавчу основу для забезпечення здійснення НКРЕ ефективного державного регулювання діяльності суб'єктів господарювання у сфері виробництва товарів і надання послуг у паливно-енергетичному комплексі України, що, в свою чергу, забезпечить баланс інтересів суспільства, суб'єктів господарювання та споживачів їх товарів і послуг.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також