Коллегия Европейской Комиссии одобрила План действий Украины-ЕС

10.12.2004, 11:18

9 декабря в Брюсселе на коллегии Европейской Комиссии одобрен План действий между ЕС и Украиной вместе с соответствующими документами с Молдавией, Марокко, Тунисом, Иорданией, Израилем и Палестинской Республикой. (укр.)

Як зазначили в ЄК, ці країни стали першими серед сусідів ЄС, з якими схвалено Плани дій в рамках Європейської політики сусідства. Плани стали результатом переговорів з кожною країною та передбачають допомогу з боку ЄС у розвитку демократії, покращення системи управління, верховенства права та прав людини, а також модернізації економіки.

Найважливіші переваги зазначених документів, за думкою європейської сторони, полягають у можливості країнам-сусідам ЄС приймати участь в де-яких програмах Союзу та мати доступ до Єдиного ринку. ЄС також передбачає надавати цільову допомогу на зміцнення кордонів, а також співробітництво в галузі енергетики та транспорту.

За інформацією європейської сторони, Європейська Комісія схвалила План дій Україна - ЄС як демонстрацію повної підтримки нашої держави та рекомендувала Раді міністрів ЄС передати його на ухвалення Раді з питань співробітництва між Україною та ЄС як тільки внутрішньополітичні події, зокрема проведення чесних та відкритих президентських виборів, дозволять розпочати процес його імплементації.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також