Украина и Молдова вводят новый порядок пересечения государственной границы

31.12.2004, 11:26

С 1 января 2005 года вводится новый порядок пересечения украинско-молдавской государственной границы - исключительно по паспортам для выезда за границу. (укр.)

1 січня 2005 року відповідно до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про безвізові поїздки громадян від 18 травня 2001 р. запроваджується новий порядок перетину українсько-молдовського державного кордону - виключно за паспортами для виїзду за кордон. При цьому, візи для громадян обох держав не вимагатимуться.

Разом з тим, перетин кордону громадянами, які постійно проживають у прикордонних районах, здійснюватиметься відповідно до пункту 1 статті 3 Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Молдова про пункти пропуску через українсько-молдовський державний кордон та спрощений пропуск громадян, що проживають в прикордонних районах, від 11 березня 1997 р.- "по внутрішніх паспортах з позначкою органів внутрішніх справ про постійне проживання в населених пунктах цих районів. Діти у віці до 16 років повинні бути вписані в паспорт одного з батьків і мати свідоцтво про народження".

Дипломатичними каналами також погоджено, що громадяни України та Республіки Молдови, які в'їхали на територію іншої держави до 1 січня 2005 року, зможуть виїхати з території держави перебування за внутрішніми паспортами до 31 березня 2005 р.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також