Глава украинского МИД встретился с делегацией международных наблюдателей

28.12.2004, 18:07

Сегодня, 28 декабря, министр иностранных дел Украины Константин Грищенко встретился с делегацией международных наблюдателей на переголосовании второго тура президентских выборов в Украине. (укр.)

Під час зустрічі глава зовнішньополітичного відомства України поінформував про розвиток політичної ситуації в нашій державі після президентських виборів 26 грудня ц. р., позитивно оцінив міжнародні посередницькі зусилля, спрямовані на подолання внутрішньополітичної кризи в Україні, та постійну увагу до української проблематики з боку більшості країн міжнародної спільноти. Костянтин Грищенко закликав членів делегації сприяти тому, щоб Захід рішуче підтримав Україну, яка однозначно зробила свій вибір на користь демократії, в реалізації її євроатлантичного курсу та повномасштабної інтеграції в Європу. Міністр закордонних справ України відповів на численні запитання аудиторії, які здебільшого стосувалися розвитку відносин нашої держави з Росією та Заходом, подальшої присутності українських миротворців в Іраку.

Як колишні конгресмени, так і європарламентарі були одностайні в тому, що вибори 26 грудня ц. р. відповідали міжнародним стандартам. Члени делегації охарактеризували їх як "чудові", як "різдвяну" революцію, котру підтримує весь світ. Колишні європарламентарі підкреслили, що не бачать будь-яких перешкод повномасштабному входженню України до Європи.

Вказана делегація перебуває в нашій державі з 23 по 28 грудня ц. р. в рамках Українсько-американської програми партнерства громад для поширення досвіду місцевого самоврядування, що виконується Фундацією "Україна-США" за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку. До її складу увійшли 27 колишніх конгресменів США та 7 колишніх членів Європейського парламенту від Великої Британії, Данії, Іспанії, Нідерландів та ФРН.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також