В Киеве европейские парламентарии встретились со спикером Верховной Рады

03.12.2004, 13:06

2 декабря председатель Верховной Рады Украины Владимир Литвин провел встречу с делегацией Европарламента. (укр.)

В. Литвин поінформував про хід переговорів щодо дій по врегулюванню ситуації в Україні, створені експертні групи, які напрацьовуватимуть попередні варіанти документів для детального відредагування після рішення Верховного Суду України, та план дій у відповідності до Спільної заяви за підсумками засідання "круглого столу" з врегулювання політичної кризи в Україні, який відбувся у середу.

Також гості були поінформовані про Постанови Верховної Ради України, ухвалені 27 листопада та 1 грудня поточного року. Зокрема, В. Литвин висловив переконання, що рішення про недовіру Уряду є повністю конституційним, наголосив, що реалізація політичних домовленостей з метою подолання політичної кризи повинна відбуватися "без затримок". "Потрібна чітка система імплементації цих рішень, - зазначив В. Литвин. - Це ускладнено відсутністю довіри між основними учасниками конфлікту, що найбільш радикально проявляється на рівні команд".

В. Литвин підкреслив, що його особиста позиція - забезпечити ефективність діяльності Верховної Ради України, в тому числі у процесі розв'язання конфлікту - залишається незмінною.

Віце-президент Європарламенту Елмар Брок повідомив, що сьогодні Європарламент проголосував за резолюцію щодо ситуації в Україні. За його словами, мета візиту - сприяти демократичному процесу в Україні, і "ми висловлюємо довіру тій ролі, яку відіграє в цьому Верховна Рада".

Члени Європарламенту висловили впевненість у тому, що український народ повинен мати абсолютно чітко забезпечену можливість вільного волевиявлення.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також