Руководитель МИД Украины примет участие в заседании Совета министров иностранных дел ОБСЕ

06.12.2004, 11:24

Министр иностранных дел Украины Константин Грищенко отбыл в Софию (Болгария), где 6-7 декабря состоится 12-е заседание Совета министров иностранных дел ОБСЕ. (укр.)

Передбачається, що на форум прибудуть делегації 55 держав-учасниць Організації, а також представники країн-партнерів ОБСЄ та інших міжнародних організацій.

В ході засідання РМ ОБСЄ будуть підведені підсумки діяльності Організації за поточний рік, а також окреслені основні напрями майбутнього співробітництва в усіх вимірах її діяльності. Окреме місце в роботі РМ ОБСЄ займатимуть питання виконання державами-учасницями Організації своїх зобов'язань у "людському" вимірі її діяльності, а також реформування ОБСЄ, яке має на меті підвищити її ефективність у справі протидії новим викликам та загрозам безпеці та стабільності на континенті.

Учасники форуму розглянуть проблематику врегулювання т.зв. "заморожених" конфліктів у Придністров'ї (Молдова), Абхазії та Південній Осетії (Грузія), Нагірному Карабасі (Азербайджан).

Під час засідання РМ ОБСЄ планується також проведення низки двосторонніх зустрічей глави зовнішньополітичного відомства України з його іноземними колегами, в ході яких передбачається обговорити широке коло питань розвитку двостороннього співробітництва та міжнародного життя.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також