Украина принимает участие во встрече национальных координаторов программы Tacis

11.02.2004, 12:10

11-13 февраля в Брюсселе с визитом находится министр экономики и по вопросам европейской интеграции Украины Николай Деркач, который принимает участие во встрече национальных координаторов программы Tacis. (укр.)

Основною метою відвідання українським міністром європейської столиці є налагодження тісного політичного діалогу з керівництвом Єврокомісії, вирішення принципових питань технічної допомоги Україні з боку ЄС в рамках існуючих програм, реалізація завдань, поставлених Президентом України на євроінтеграційному напрямі.

В ході перебування в Брюсселі М. І. Деркач візьме участь у зустрічі національних координаторів технічної допомоги ЄС, проведе бесіди з Комісаром ЄС з питань торгівлі Паскалем Ламі, Комісаром ЄС з питань розширення Гюнтером Ферхойгеном, низку зустрічей з керівниками генеральних директоратів Єврокомісії.

Очікується, що в ході численних контактів будуть обговорені шляхи мінімізації можливих негативних економічних наслідків розширення ЄС, питання надання Україні статусу країни з ринковою економікою, сприяння з боку ЄС набуттю нашою державою членства в СОТ, а також перспективи розвитку торговельних відносин між Україною та розширеним Євросоюзом. Мають бути порушені також питання поширення на Україну "соціальних" преференцій в рамках Генеральної системи преференцій; розв'язання суперечок та бар'єрів в торгівлі, та доступу до європейських ринків; укладання угоди між Україною та ЄС про торгівлю деякими сталеливарними товарами; відповідності законодавства України нормам СОТ та положенням Угоди про партнерство та співробітництво у автомобільній галузі тощо. Важливу увагу буде також приділено обговоренню ключових положень проекту Плану дій Україна-ЄС в рамках ініціативи Нове сусідство.
По материалам официального сайта Представительства Украины при Европейском Союзе.

Читайте також