Визит главы украинского МИД в Литву

25.02.2004, 11:26

25-26 февраля министр иностранных дел Украины Константин Грищенко будет находится с официальным визитом в Литовской Республике. (укр.)

В ході візиту відбудуться переговори української та литовської делегацій на чолі з главами зовнішньополітичних відомств двох країн Костянтином Грищенком та Антанасом Вальонісом відповідно. За результатами переговорів очікується підписання україно-литовської міжурядової Угоди про співробітництво у сфері туризму, а також міжурядової Угоди про умови поїздок громадян.

З підписанням та набуттям чинності останньою Угодою буде створено більш сприятливі умови для поїздок громадян України, ніж це передбачено в чинній Тимчасовій Угоді між Урядом України та Урядом Литовської Республіки про взаємні поїздки громадян, яка була підписана 23 вересня 1996 року. Зокрема, для громадян України візи будуть видаватися безоплатно та без необхідності пред'явлення запрошення. Передбачається також видача багаторазових віз терміном дії до 5 років для осіб, які беруть участь у регулярних двосторонніх контактах в галузі економіки, освіти, науки, культури, спорту, для підтримання родинних зв'язків та особам пенсійного віку. Для власників дипломатичних та службових паспортів продовжуватиме діяти безвізовий режим поїздок. Громадяни України, які мають дійсні проїзні документи і дійсні шенгенські візи або дозвіл на тимчасове перебування чи постійне проживання у цих державах, зможуть прямувати через територію Литовської Республіки без оформлення транзитних віз. Не потребуватимуть віз члени екіпажів повітряних суден цивільної авіації та морських суден, залучених до міжнародних вантажних або пасажирських перевезень. В свою чергу, зазначена Угода для громадян Литовської Республіки передбачає безвізовий режим поїздок.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також