Визит премьер-министра Исландии в Украину

24.02.2004, 13:56

Министр иностранных дел Украины Константин Грищенко провел рабочую встречу с премьер-министром Исландии Девидом Одсоном, который находится в Украине с двухдневным официальным визитом. (укр.)

На початку зустрічі міністр закордонних справ України із задоволенням відзначив призначення пана Джона Ганібальсона послом Республіки Ісландія в Україні та висловив впевненість, що на новій ділянці новопризначений ісландський посол зробить значний внесок в укріплення двосторонніх відносин між Києвом та Рейк'явіком.

Глава зовнішньополітичного відомства України та глава уряду Ісландії обговорили весь комплекс двостороннього співробітництва. Зокрема, міністр закордонних справ України наголосив на важливості подальшої розбудови правової бази між двома державами. У цьому зв'язку К. Грищенко відзначив важливість роботи експертів української та ісландської делегацій над узгодженням текстів Угоди між Урядом України та Урядом Ісландії про сприяння здійсненню і взаємний захист інвестицій, а також Конвенції про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень від податків на доходи і майно між Україною та Республікою Ісландія, які, як планується, будуть готові до підписання у другому кварталі 2004 року.

К. Грищенко висловив зацікавленість у подальшому розвитку міжпарламентських зв'язків, відзначивши значний досвід ісландського демократичного парламентаризму, зокрема, шляхом встановлення сталих робочих контактів між українськими парламентаріями та членами Алтінгу (ісландський парламент).

Міністр закордонних справ України дав високу оцінку політичній підтримці, яку надає нашій державі Ісландія на міжнародній арені, а саме євро-атлантичним прагненням України. Зокрема, співрозмовники обговорили відносини особливого партнерства між Україною та Північноатлантичним Альянсом, а також подальше поглиблення відносин Україна-НАТО в контексті майбутнього саміту Альянсу в Стамбулі.

К. Грищенко та Д. Одсон також обговорили сучасну ситуацію зі стабілізації в Іраку, а також питання взаємодії в рамках Організації Об'єднаних Націй.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також