Продолжаются украино-венгерские консультации по вопросам визового режима

13.02.2004, 11:33

11 февраля в Будапеште состоялись украино-венгерские консультации по вопросам применения Соглашения между Кабинетом Министров Украины и Правительством Венгерской Республики об условиях поездок граждан. (укр.)

11 лютого ц. р. у м. Будапешт відбулися україно-угорські консультації з питань застосування Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Угорської Республіки про умови поїздок громадян, підписаної 9 жовтня 2003 року у м. Київ. Делегацію України очолював Заступник міністра закордонних справ Олександр Моцик.

В ході консультацій сторони позитивно оцінили досвід застосування Угоди, відповідно до якої громадяни Угорщини здійснюють поїздки до України без віз, а громадяни України отримують угорські візи безоплатно та без необхідності пред'явлення запрошень.

Також було обговорено деякі питання подальшого поліпшення застосування положень Угоди. Було наголошено, що угорська сторона прагнутиме вирішити питання щодо зняття і недопущення в майбутньому черг до консульських установ УР в Україні. З цією метою, зокрема, планується збільшення штату консульських працівників офісу консульського обслуговування в м. Берегово.

Сторони домовилися продовжити консультації з питань імплементації Угоди з метою забезпечення повної реалізації її положень в інтересах громадян України і Угорщини. Наступну зустріч планується провести у м. Київ у травні ц. р.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також