Товарооборот Украины со странами СНГ вырос на 32%

19.02.2004, 14:07

Премьер-министр Украины Виктор Янукович провел встречу с исполнительным секретарем СНГ Юрием Яровым, который находится в Киеве с визитом. (укр.)

Під час зустрічі були обговорені нагальні питання співпраці України з іншими державами СНД. Як позитив було відзначено, що у 2003 році товарообіг між Україною та державами СНД виріс у порівнянні з 2002 роком на 32% (або на $4 млрд.) і склав більш ніж $20 млрд.

Обговорюючи перспективи розвитку взаємодії країн СНД у сфері економіки, сторони відзначили, що існує нагальна необхідність створення енергетичного, газового, нафтового, продовольчих балансів.

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович зазначив, що існування балансів дозволить також проводити ефективну економічну політику по відношенню до третіх країн, зокрема у питанні реалізації виробленої продукції.

Виконавчий секретар СНД Юрій Яров висловився також у підтримку реалізації домовленості про створення єдиного зернового ринку. "Саме життя підказує необхідність створити зерновий ринок. Підстав для дефіциту зерна в рамках СНД в цілому не може бути ", - підкреслив Ю. Яров.

Співрозмовники підтвердили необхідність реалізації намірів, проголошених всіма країнами СНД щодо створення зони вільної торгівлі. "Необхідно зосередитись на виконанні домовленостей, які були досягнуті у Ялті, а також провести аналіз імплементації угоди про зону вільної торгівлі, підписаної 15 квітня 1994 року", - зазначив Прем'єр-міністр України.

Сторони також обговорили хід підготовки чергового засідання Ради глав урядів СНД, яке заплановане на 16 квітня у Бішкеку.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також