Депутатам предлагают разрешить банкам создавать свои охранные структуры

20.02.2004, 15:38

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендовал парламенту принять в первом чтении предложенные Национальным банком Украины изменения к Закону Украины "О банках и банковской деятельности". (укр.)

Проектом пропонується надати банківським установам можливість створювати власні структурні охоронні підрозділи, озброєні вогнепальною автоматичною та навівавтоматичною зброєю.

Банківські установи для забезпечення надійного зберігання коштів та цінностей змушені звертатися до єдиного на сьогоднішній день суб'єкта з озброєної охорони на ринку надання зазначених послуг - державної служби охорони при МВС України. Така монополія, вважають автори законодавчої ініціативи, призводить, з одного боку, до нав'язування банкам підрозділами ДСО необґрунтованих охоронних заходів, які не враховують особливості банківської діяльності в ринкових умовах і негативно впливають на ведення банківського бізнесу, а з іншого - до постійного зростання вартості послуг охорони для банківських установ.

Члени Комітету акцентували увагу на тому, що на розгляді Верховної Ради України знаходяться три проекти закону "Про зброю". Тому, можливо, проблема охорони банківських установ і використання при цьому зброї буде вирішена у належному порядку після остаточного прийняття цих законів і необхідність у прийнятті даного проекту відпаде. На сьогодні ж його принаймні слід узгодити із зазначеними проектами. У проекті слід хоча б у загальній формі сформулювати вимоги до працівників охоронних структур банків та самих цих структур, їх права і обов'язки, пов'язані із здійсненням завдань по охороні банків з використанням зброї.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также