Украина может присоединится к Конвенции МОТ об инспекции труда в сельском хозяйстве

28.02.2004, 12:55

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендует парламенту ратифицировать Конвенцию Международной организации труда N 129 1969 года об инспекции труда в сельском хозяйстве. (укр.)

Члени Комітету зазначили, що прийняття цього закону дасть змогу Україні приєднатися до Конвенції і засвідчити свою готовність дотримуватись міжнародних норм у діяльності органів, що здійснюють державний нагляд та контроль за додержанням законодавства про працю. Положення норм Конвенції закладені в основу книги 7 проекту Трудового кодексу України "Державний нагляд та контроль за дотриманням трудового законодавства".

Ратифікація Конвенції розширить законодавче поле, що регулює діяльність органів виконавчої влади, які здійснюють державний нагляд і контроль за додержанням законодавства про працю в сільськогосподарському виробництві, підвищить відповідальність роботодавців за дотримання трудових прав найманих працівників.

Проект закону передбачає, що Україна бере на себе зобов'язання щодо дотримання вимог цієї Конвенції органами, які здійснюють державний нагляд та контроль за додержанням законодавства про працю. Зокрема, Конвенцію визначено основні завдання та функції системи інспекції праці; права та функції інспекторів праці; матеріальні засоби, необхідні для здійснення їх функцій; положення щодо щорічних звітів про існування.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також